Saturday, February 13, 2010

Όταν η Ιστορία δεν διδάσκει…

Πως υποδούλωσαν την Πατρίδα μας με τα περίφημα δάνεια του αγώνα

Ήθελαν και θέλουν την Ελλάδα ένα προτεκτοράτο – Όταν η Ιστορία δεν διδάσκει…

Άγνωστη είναι στους περισσότερους των Ελλήνων η ιστορία με τα περίφημα δάνεια της επαναστάσεως, που υπήρξαν η αρχή της υποδουλώσεως της Πατρίδος μας στον ξένο παράγοντα, η αφετηρία εάν θέλετε της ξενοκρατίας. Οι μεγάλοι μας φίλοι οι Άγγλοι στα δύσκολα αυτά χρόνια μας έδωσαν δύο δάνεια. Ας παρακολουθήσουμε με τι όρους μας τα έδωσαν και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Τα πρώτο δάνειο ήταν αξίας 800.000 λιρών. Από το δάνειο αυτό, που είχε τόκο 59%, έφθασαν στα χέρια των Ελλήνων, αφαιρουμένων προκαταβολικώς των τόκων, 298.726 λίρες. Το δεύτερο δάνειο ήταν αξίας 2.000.000 λιρών και είχε τόκο 56%. Από τα 2.000.000 αυτά κρατήθηκαν για τόκους και για παραγγελίες 8 πλοίων, που τελικά δεν εκτελέσθηκαν πλήρως και ήρθαν μόνο τέσσερα, το ποσόν του 1.767.300 λιρών και εδόθησαν στην Ελληνική κυβέρνηση 232.700 λίρες.

Από το δάνειο δηλαδή τελικά 2.800.000 λιρών λάβαμε μόλις 531.426 λίρες… Το «χρέος» αυτό πλήρωνε ο Ελληνικός λαός για περισσότερα από εκατό χρόνια. Περιττό να πούμε ότι οι τραπεζικοί οίκοι, στους οποίους υποδουλώθηκε η Νέα Ελλάς ανήκαν στην πλειοψηφία τους σε εβραίους τραπεζίτες.

Από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας και από αυτόν τον ίδιο τον καθορισμό των πρώτων συνόρων του Ελληνικού Κράτους, φάνηκε καθαρά ότι οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και ειδικότερα η Αγγλία δεν επιθυμούσαν έναν ουσιαστικό ρόλο για τους Έλληνες, αλλά ένα κρατίδιο-προτεκτοράτο. Σχετικά με αυτό όταν αποφασίσθηκαν τα όρια της Ελλάδος, ο Αυστριακός Μέτερνιχ δήλωσε:

«Αφού απεφασίσθη η ίδρυση Ελληνικού Κράτους, καλόν είναι να δοθούν σε αυτό εκτενέστερα και ασφαλέστερα σύνορα».

Αλλά και ο μεγάλος Γάλλος Φυλετιστής φιλέλληνας Γκομπινώ, που είχε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις σαν διπλωμάτης, και επίστευε στο ρόλο του νέου Ελληνισμού έγραφε: «Εν τη ιδρύσει της Ελλάδος απέβλεπον… εις την διάλυσίν της».

Όμως τα σχέδια των εχθρών του Ελληνισμού δεν καρποφόρησαν(μέχρι τώρα τουλάχιστον…). Γιατί οι Έλληνες του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου είχαν Πίστη στα πεπρωμένα του Γένους και εάν οι προδοσίες των «μεγάλων μας συμμάχων» και η αιώνια κατάρα του Γένους μας, Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ, δεν ερχόντουσαν σαν μαχαίρια πισώπλατα στον Ελληνισμό, το μοιραίο εκείνο 1922 το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας της Ελληνικής Αυτοκρατορίας θα είχε γίνει πραγματικότης.

Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Φεβρουαρίου 13, 2010
http://xryshaygh.wordpress.com

3 comments:

 1. Ποιες είναι οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν ; Το αρθρο ειναι πολυ ενδιαφέρον και θα ήταν ωφέλιμο να μάθουμε και τις πηγές, βεβαια οσον αυτό ειναι δυνατό.

  ReplyDelete
 2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ BILDERBERG ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ,ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK. ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ YOUTUBE ΣΕ 14 ΜΕΡΗ, ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ.

  http://www.youtube.com/watch?v=NNluVSfqK-8&feature=related

  ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ A.I.D.S.

  ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ,ΕΙΧΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ "Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ",ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΟΝΤΑ 80000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ.. ΕΓΙΝΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΕ 80.000 ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΤΑΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ.... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ BLOGSPOT. ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΘΑ ΑΦΗΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
  ΦΙΛΙΚΑ ΑΡΕΤΗ! ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!

  ReplyDelete
 3. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ

  http://erevna-enimerwsi.blogspot.com/

  ReplyDelete